Dyslexie

Bij kinderen met dyslexie gaat het lezen en spellen moeizaam in vergelijking met leeftijdsgenootjes en wat je gezien de intelligentie van je kind mag verwachten. De resultaten voor lezen en spelling blijven duidelijk achter ten opzichte van de andere schoolvakken. Ondanks veel oefenen en extra begeleiding is er nauwelijks vooruitgang zichtbaar. Het probleem is zeer hardnekkig.

Deze hardnekkigheid is een belangrijk kenmerk van dyslexie en vormt een essentieel criterium in het dyslexieonderzoek. Er mag alleen gesproken worden van dyslexie als de problemen met lezen en/of spellen niet op een andere manier verklaard kunnen worden. Denk hierbij aan aandachts- en concentratieproblemen, langdurige gehoorproblemen, beperkt taal-/onderwijsaanbod en een laag intelligentieniveau.

Dyslexie is aangeboren en erfelijk bepaald waardoor het niet over kan gaan. Dat betekent niet dat er niets aan gedaan kan worden, wij kunnen bijdragen om de ernst van de dyslexie te verkleinen.

De behandeling van dyslexie is op maat en bestaat uit verschillende technieken. Onze dyslexiespecialisten werken nauw samen met zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in dyslexie en de leerkracht van uw kind.

Vraag ons om een onderzoek of advies, wanneer je vragen hebt of twijfelt. Als dyslexie in een vroeg stadium gesignaleerd wordt, is de kans groter dat de ernst ervan verkleind kan worden. Bovendien kunnen we door vroegtijdige behandeling van dyslexie een hoop frustratie en onzekerheid bij u of uw kind wegnemen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op!

 

 

Ik wil dat mijn dochter beter gaat communiceren. De uitspraak hindert haar soms in het contact met andere kinderen.

Vader van SafiaMeisje van 5 jaar
 
 

Stel hier je vraag

Neem direct contact op

Plan je afspraak in

Afspraak maken