Aanmelden

Nieuws

ELK; Eerstelijns KinderTeam in Roermond

ELK staat voor Eerstelijns Kinderteam én voor Ergotherapie, Logopedie en Fysiotherapie.

Wanneer een kind wordt verwezen naar een ergotherapeut, logopedist of kinderfysiotherapeut, dan heeft u de vrijheid om zelf op zoek te gaan naar een geschikte therapeut. Het komt echter regelmatig voor dat ouders en kinderen te maken krijgen met meerdere therapeuten.

In dat geval is het voor het kind erg belangrijk dat de verschillende therapieën goed op elkaar worden afgestemd, dat de therapeuten elkaar informeren en waar nodig overleggen over het kind.

In Roermond heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van het ELK-kinderteam.

Het ELK-kinderteam bestaat uit een ergotherapeut, logopedist en kinderfysiotherapeut die werkzaam zijn in de eerste lijn gezondheidszorg. Binnen de eerste lijn hebben wij ruime ervaring in ons eigen vakgebied en zijn wij in staat een brede doelgroep te begeleiden.

Het ELK-kinderteam is ontstaan vanuit de behoefte naar meer samenwerking tussen de eerstelijns kindertherapeuten. Om tot betere afstemming te komen is besloten een samenwerkingsverband aan te gaan waarbij de therapeuten de zorg en de communicatie rondom het kind optimaal op elkaar afstemmen. Op deze manier kan het ELK-kinderteam zorgen voor een efficiënter onderzoek en voor een efficiëntere behandeling met snellere resultaten en betere communicatie naar artsen en ouders.

Neem contact met ons op voor meer informatie; info@logovision.nl of +31 (0) 851 30 49 15

Nieuw bij Logovision: Hanen oudercursus

21.10.2023

De Hanen oudercursus “Praten doe je met z’n tweeën”  is bedoeld voor ouders van jonge kinderen met een probleem in de taal-spraakontwikkeling.

In de cursus leren ouders hoe ze de taal-spraakontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren tijdens dagelijkse activiteiten. Het doel van het Hanen Ouderprogramma is het stap voor stap ondersteunen van de ouders bij het verbeteren van de communicatie met en het stimuleren van de spraak-/taalontwikkeling van hun kind. Het gaat hierbij om kinderen met een leeftijd van 1 ½ tot 5 jaar met een spraak-/taalontwikkelingsachterstand, al dan niet in combinatie met een algehele ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke handicap. Het communicatieniveau kan variëren van niet/nauwelijks spreken tot maximaal 3-woord-zinnen. Het Hanen Ouderprogramma is niet voor alle taalproblemen de aangewezen hulpvorm. Daarom is uitgebreid logopedisch onderzoek en een gesprek vooraf altijd nodig.

De Hanen oudercursus bestaat uit acht groepsbijeenkomsten en drie huisbezoeken. Tijdens de huisbezoeken komt de logopedist die de cursus geeft bij het gezin thuis en maakt filmopnamen van de ouders met hun kind. Bijvoorbeeld tijdens het spelen. De opnamen worden thuis en tijdens de groepsbijeenkomsten nabesproken

Alle verzekeringen vergoeden de Hanen-oudercursus. Deelname is dus gratis voor ouders. 

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier op de website.

Nieuwe vacatures!

28.10.2023

Zoek je werk als logopedist of ben je toe aan een nieuwe stap? Logovision heeft een aantal interessante banen beschikbaar voor jou! Check gauw onze nieuwe vacatures in Heerlen en Roermond op: https://logovision.nl/werken-bij-logovision/

Update; géén wachtlijsten

05.04.2023

We doen ons uiterste best om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden! Momenteel hebben wij op verschillende locaties nog voldoende ruimte om direct een afspraak voor u in te plannen. Op onze grotere locaties zijn er nog enkele directe plekken beschikbaar.

Kijk bij de pagina praktijklocaties waar zich onze locaties bevinden en of er direct plek is! De informatie wordt up to date gehouden!

TIP: Een bijtketting is een goede oplossing voor een bekend probleem!

Een bijtketting geeft rust bij de verwerking van prikkels en spanning. Het levert ondersteuning bij bijvoorbeeld ADHD, ADD, Autisme en HSP. Een bijtketting levert tevens een positieve bijdrage aan de concentratie.

Veel kinderen en volwassenen hebben de neiging om op iets te kauwen als ze gestrest zijn of zich moeten concentreren. Daarom kan het zo moeilijk zijn om te stoppen met bijvoorbeeld duimzuigen of nagelbijten. Ook potloden, pennen, kleding en haar zijn vaak de dupe van dit instinctieve gedrag.

Het bijten is op zich natuurlijk geen probleem. De vingers, nagels, kleding, pennen en andere objecten die we hiervoor gebruiken, slijten echter sneller dan de bedoeling is.

Daarnaast is het microplastic, dat op die manier in ons systeem terecht komt, niet goed voor ons, evenals de suikers en/of smaakstoffen van oplossingen zoals kauwgom.

Bestel ze hier:

bijtkettingshop.nl

Certificaat voor kwaliteit behaald

Met veel trots heeft Logovision en haar topteam recentelijk het certificaat voor de kwaliteitscyclus behaald!

Het doel van de kwaliteitscyclus is om inzicht te geven in de kwaliteit van allerlei processen, zoals de organisatie, het vastleggen van informatie en administratie in de praktijk. Voor de zorgverzekeraars is het een instrument om het logopediepraktijken mogelijk te maken zich te onderscheiden op het gebied van kwaliteitszorg. 

Wachtlijsten

Wij streven ernaar om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Op dit moment (oktober 2022) kunnen wij op verschillende locaties van Logovision direct zorg aanbieden en is er dus géén wachtlijst! Informeer gerust naar de mogelijkheden op jouw voorkeurslocatie.

CVA Zorgketen Maastricht en Heuvelland

Logovision maakt deel uit van de CVA Zorgketen Maastricht Heuvelland, waarbinnen verschillende specialisten samenwerken om de zorg en behandeling rondom de CVA-cliënten zo optimaal mogelijk te kunnen bieden.

De zorg die de keten biedt richt zich op elke fase van uw herstelproces en start bij de opname in het ziekenhuis, de revalidatiefase in de revalidatiekliniek of bij AZM Herstelzorg en/of thuis met aanvullende zorg vanuit de 1e lijn therapeuten.

Blij je weer te spreken

Na de lockdown openen we met een frisse start en op een verantwoorde wijze weer onze deuren!

Het team van specialisten staat weer klaar voor behandelingen in de praktijk. Wij volgen de aanbevolen maatregelen van het RIVM en onze beroepsgroep NVLF.  Ook blijft het mogelijk via Tele-logopedie en telefonische consulten logopedie te volgen.

Tele-Logopedie

Tele-logopedie is het op afstand behandelen door middel van beeldbellen. Door drukke banen, stijgende kosten, etc. is het niet altijd eenvoudig om wekelijks naar de Logopediepraktijk te gaan en kan men op deze manier logopedie vanuit thuis volgen. Ook mensen met neurologische problematieken kunnen bijzonder gebaat zijn bij logopedie in hun eigen omgeving. Tele-Logopedie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

“Nu het coronavirus onze maatschappij beheerst, kan de therapie vanuit thuis worden voortgezet!”

Logopedie bij revalidatie COVID-19

Wanneer u herstellende bent van het coronavirus, kunt u moeite hebben met o.a.: ademen, spreken, slikken en kan het moeilijk zijn om op woorden te komen. Vooral mensen die aan de beademing hebben gelegen, kunnen adem-, stem- en slikproblemen ervaren. Wij van Logopediepraktijk Logovision kunnen hierbij hulp bieden en werken nauw samen met andere disciplines om de revalidatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Meld je aan voor een intakegesprek bij Logovision

Nieuwe cliënten kunnen zich op verschillende manieren aanmelden:
telefonisch via +31 (0) 851 30 49 15
, via het portaal online of via het aanmeldformulier.
Praktijklocaties
Logovision is méér dan communicatie, door heel Limburg. We zijn een allround praktijk met diverse specialismen en richten ons op een brede doelgroep: van jong tot en met oud.
Made with  ♥  by 
Rock the Web
menu