Aanmelden

Volwassenen & ouderen

Bij Logopediepraktijk Logovision zijn we gespecialiseerd in de gezondheidsproblemen van mensen met een complexe aandoening en de problemen in de communicatie en het eten en drinken die hierdoor kunnen ontstaan.
Naast het behandelen van deze problemen bij volwassenen en ouderen geven we ook advies en begeleiding aan beroepssprekers ter voorkoming of behandeling van stemproblemen.
Wij stemmen onze aanpak af op het dagelijkse leven, je beroep en op je mogelijkheden en interesses. Hierbij werken we op basis van gelijkwaardigheid en samenspraak.

Logovision is aangesloten bij het Parkinsonnet!

Bij stemproblemen kun je last hebben van heesheid, pijn in de keel of last van vermoeidheid bij spreken en/of zingen.

Tijdens het eten en drinken moeten alle spiergroepen in je mond en keel nauw samenwerken. Als een van de spiergroepen niet goed werkt, kan eten, drinken of speeksel in de luchtpijp terecht komen.

Taalproblemen bij volwassenen treden op na bijvoorbeeld een hersenbloeding of dementie, wat tot gevolg heeft dat je de taal niet goed meer begrijpt.

Wanneer er sprake is van een herseninfarct of hersenaandoening kun je last hebben van verminderde verstaanbaarheid. 

Communiceren is een combinatie van spreken en luisteren. Die twee functies horen bij elkaar als je een gesprek voert met iemand.

Bij goed ademen gebruik je de borstkas, luchtpijp, longen en buikspieren. Doe je dit niet goed, dan kun je problemen ervaren.

Meld je aan voor een intakegesprek bij Logovision

Nieuwe cliënten kunnen zich op verschillende manieren aanmelden:
telefonisch via +31 (0) 851 30 49 15
, via het portaal online of via het aanmeldformulier.
Praktijklocaties
Logovision is méér dan communicatie, door heel Limburg. We zijn een allround praktijk met diverse specialismen en richten ons op een brede doelgroep: van jong tot en met oud.
Made with  ♥  by 
Rock the Web
menu