Aanmelden

Specialisaties

Logopedie is er voor iedere levensfase; van 0 tot 100+. Bij iedere levensfase horen andere zorgvragen en zo ook specialisaties. Je kunt hierbij denken aan baby's en kinderen, maar ook volwassenen en ouderen kunnen beroep doen op de logopedist. Logopedie is dus zoveel méér dan alleen de spraakles, waaraan vaak gedacht wordt.

Oro-myofunctionele therapie (OMFT) is gericht op verbetering van het evenwicht van de mondspieren en corrigeert zo op een natuurlijke en prettige manier het gebit van uw kind.

Medical Taping binnen de logopedie is een mogelijk onderdeel van een totale behandelmethode. Het is een waardevolle aanvulling bij de behandelingen van: globus gevoel, slikklachten, spanning in de kaak, facialis parese, speekselverlies en open mondgedrag.

Larynxmanipulatie is een therapievorm, die wordt uitgevoerd door gespecialiseerde logopedisten bij stem- en slikstoornissen. Deze therapie gaat uit van de spanning van de diverse spieren (musculi) en de invloed hiervan op de larynx. 

Wanneer jij ervaart dat jouw stem niet meer passend is bij jou (gender)identiteit, kan een logopedist jou helpen bij het ontwikkelen van een stem wél passend bij jouw genderidentiteit.

Wanneer u herstellende bent van het coronavirus, kunt u moeite hebben met o.a. ademen, spreken, slikken en kan het moeilijk zijn om op woorden te komen.

Baby's & kinderen

Bij Logopediepraktijk Logovision houden we van het werken met kinderen. Onze aanpak is speels en kindgericht. Wij zorgen voor afwisseling en aantrekkelijke werkvormen en materialen. Op deze manier komen kinderen graag naar de logopedische behandeling. Ouders of opvoeders worden intensief in de begeleiding betrokken. Het logopedische probleem op tijd aanpakken is erg belangrijk voor je kind. Logopedie kan zinvol zijn voor kinderen van alle leeftijden; van baby’s tot tieners.

Bij Logopediepraktijk Logovision zijn we gespecialiseerd in de gezondheidsproblemen van baby's en kinderen met een complexe aandoening en de problemen in de communicatie en het eten en drinken die hierdoor kunnen ontstaan.

Door hard praten en schreeuwen kan de stem van je kind hees worden. Een enkele keer is er sprake van een organische oorzaak.

Als je kind te maken heeft met overmatige speekselvloed, speengebruik of duimen, open mondgedrag en mondademen, verkeerd slikken (bijvoorbeeld met de tong tussen de tanden), lispelen of slissen, kunnen wij je kind helpen.

Meestal gaat eten en drinken onbewust, maar bij dit alledaagse proces komt heel wat kijken.

Als je kind minder goed hoort, kan dat invloed hebben op de spraak- en taalontwikkeling.

Als je kind op taalgebied achterblijft vergeleken met leeftijdgenootjes, dan kan er sprake zijn van een probleem in de taalontwikkeling.

Bij spraakproblemen laat je kind klanken weg of worden klanken niet op de goede manier uitgesproken.

Als je kind op taalgebied achterblijft vergeleken met leeftijdgenootjes, dan kan er sprake zijn van een probleem in de taalontwikkeling.

Volwassenen & ouderen

Bij Logopediepraktijk Logovision zijn we gespecialiseerd in de gezondheidsproblemen van mensen met een complexe aandoening en de problemen in de communicatie en het eten en drinken die hierdoor kunnen ontstaan.
Naast het behandelen van deze problemen bij volwassenen en ouderen geven we ook advies en begeleiding aan beroepssprekers ter voorkoming of behandeling van stemproblemen.
Wij stemmen onze aanpak af op het dagelijkse leven, je beroep en op je mogelijkheden en interesses. Hierbij werken we op basis van gelijkwaardigheid en samenspraak.

Logovision is aangesloten bij het Parkinsonnet!

Bij stemproblemen kun je last hebben van heesheid, pijn in de keel of last van vermoeidheid bij spreken en/of zingen.

Tijdens het eten en drinken moeten alle spiergroepen in je mond en keel nauw samenwerken. Als een van de spiergroepen niet goed werkt, kan eten, drinken of speeksel in de luchtpijp terecht komen.

Taalproblemen bij volwassenen treden op na bijvoorbeeld een hersenbloeding of dementie, wat tot gevolg heeft dat je de taal niet goed meer begrijpt.

Wanneer er sprake is van een herseninfarct of hersenaandoening kun je last hebben van verminderde verstaanbaarheid. 

Communiceren is een combinatie van spreken en luisteren. Die twee functies horen bij elkaar als je een gesprek voert met iemand.

Bij goed ademen gebruik je de borstkas, luchtpijp, longen en buikspieren. Doe je dit niet goed, dan kun je problemen ervaren.

Meld je aan voor een intakegesprek bij Logovision

Nieuwe cliënten kunnen zich op verschillende manieren aanmelden:
telefonisch via +31 (0) 851 30 49 15
, via het portaal online of via het aanmeldformulier.
Praktijklocaties
Logovision is méér dan communicatie, door heel Limburg. We zijn een allround praktijk met diverse specialismen en richten ons op een brede doelgroep: van jong tot en met oud.
Made with  ♥  by 
Rock the Web
menu